O le a le lanu vave?Aisea e su'e ai le saoasaoa o le lanu?

O le saoasaoa o le lanu e faasino i le maualuga o le mataʻu o ie vali i lalo o le gaioiga o mea mai fafo (extrusion, friction, fufulu, timu, faʻaalia, malamalama, faʻafefeteina o le sami, faʻaofuofu faua, vai stains, afu stains, ma isi) i le taimi o le faʻaaogaina poʻo le gaosiga.

E fa'ailogaina le saoasaoa e fa'atatau i le fa'anenefu o le fa'ata'ita'iga ma le fa'ailogaina o le ie tua'oi e le'i valiina.O le saoasaoa o le lanu o ie ose mea su'esu'e masani i le su'ega o le tulaga lelei o ie.Ose fa'ailoga taua ole su'esu'ega ie.

O le lelei poʻo le leaga o le lanu vave e afaina ai le matagofie o le ofuina ma le soifua maloloina ma le saogalemu o le tino o le tagata.I le faagasologa o le ofuina o se oloa e le lelei le lanu vave, o le a mafua ai ona pa'u ese le pigmenti i luga o le ie ma mou atu pe a feagai ma timuga ma afu.O ion u'amea mamafa, ma isi mea e ono mitiia e le tino o le tagata e ala i le pa'u ma lamatia ai le soifua maloloina o le pa'u o le tagata.I le isi itu, o le a afaina ai foi isi lavalava o loʻo ofuina i le tino mai le pisia.

Ituaiga o Su'ega Anapogi Lanu:

O le vave o le vali o le ie e fesoʻotaʻi ma le ituaiga alava, fausaga vulu, fausaga ie, lomitusi ma auala vali, ituaiga vali ma le malosi mai fafo.

O le su'ega o le saoasaoa o le lanu e masani lava ona aofia ai le vave o le lanu i le fasimoli, vave o le lanu i le olo, le vave o le lanu i le afu, le vave o le lanu i le vai, le vave o le lanu i le malamalama (la), lanu vave i le vai sami, ma le vave lanu i le faua.Anapogi, lanu lanu i le vai chlorine, lanu lanu i le faamamaina mama, lanu vave i le vevela vevela, ma isi. O nisi taimi e iai ni manaʻoga faʻapitoa mo le lanu lanu e tusa ai ma ie eseese poʻo siosiomaga eseese.

E masani lava, pe a faia le suʻega o le lanu lanu, o le tikeri o le faʻailoga o le mea vali ma le tikeri o le pisia i le mea faʻapipiʻi.Mo le fua fa'atatau o le saoasaoa lanu, se'i vagana ai le lanu vave i le malamalama, o le vasega 8, o le vaega o totoe o le vasega 5. O le maualuga o le togi, o le sili atu lea o le vave lanu.

fa'amatala:

O le saoasaoa o le lanu i le fasimoli o le fa'atusa lea o suiga lanu o le 'ie ma le pisia o isi ie i le taimi o le fufuluina o le vai fufulu.O le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi le fufuluina e ala i le fetoʻai ma le atigipusa ma lopa uʻamea.

O le saoasaoa o le lanu i le olo o le maualuga lea e fa'atusaina ai le lanu o se ie lanu e fa'afeiloa'i i se isi ie ie ona o le olo.E mafai ona vaevaeina i le matutu feeseeseai ma susu feeseeseai.

O le vave o le lanu i le afu o le vave lea o ie fa'atusa ile afu fa'afu.

O le saoasaoa o le lanu i le vai o le maualuga lea e fa'atusaina ai le lanu o se 'ie pe'a uma ona fa'atofu i le vai.

O le saosaoa o lanu i le malamalama (la) o le maualuga lea e fa'atusaina ai se 'ie ina ia fa'alilolilo ona o le la.


Taimi meli: Iuni-10-2022