O le a le ie lalaga, ma o le eseesega i le va o le lalaga ma le filo?

O le lalagaina o le auala e gaosia ai ie e ala i le fa'aogaina o vulu.O lea e na'o le tasi le seti o vulu e fa'aaogaina e sau mai le tasi itu, e mafai ona fa'alava (i le lalaga u'amea) ma le tu'usa'o (i le lalaga pa'u).

Ie lalaga, e faia e ala i matasele ma su'i.O le li'o o le elemene autu o ie lalaga uma.O le su'i o le iunite mautu la'ititi o ie lalaga uma.O le iunite faavae e aofia ai se matasele o lo'o fa'apipi'i fa'atasi e ala i le fa'afeso'ota'i ma fa'amaufa'ailoga sa fai muamua.O fa'amau fa'apipi'i e fausia i le fesoasoani a nila fa'amau.E tusa ai ma le faʻamoemoega o le ie, o liʻo e vaʻaia pe vavalalata le fausiaina.O faʻamaufaʻailoga e fesoʻotaʻi i totonu o le ie, e faigofie ona faʻaloloa i soʻo se itu, e tusa lava pe faʻaaogaina se vulu maualalo e itiiti le elasticity.

 

O le uiga o le lalaga warp ma weft:

1. Lalaga A'ai

O le lalaga o lo'o faia le ie e ala i le fa'atupuina o fa'amaufa'ailoga i se itu tu'usa'o po'o le fa'asolo-poto, o le vulu e saunia e pei o se fa'asolo i luga o fa'alava ma se tasi pe sili atu vulu mo nila ta'itasi.O le ie e sili atu ona mafolafola, latalata, e itiiti ifo le lalaga nai lo lalaga lalaga ma e masani ona fa'afefe.

2. Lalaga Lalaga

O le lalagaina o le lalagaina o le ituaiga sili ona taatele o le lalagaina, o le faagasologa o le faia o ie e ala i le faia o se faasologa o matasele fesoʻotaʻi i se faʻataʻitaʻiga poʻo le faʻatumu-poto, gaosia i luga o masini lalaga mafolafola ma liʻo.

 

Eseesega i le lalagaina ma le lalaga i le taimi o le gaosiga:

1. I le lalagaina, e na'o le tasi le seti o vulu e fa'aogaina e fai ai kosi i luga o le itu o le ie, a'o le lalaga fa'asolo, e tele seti o vulu e fa'aaogaina e sau mai le itu fa'asolo le ie.

2. O le lalaga a'ai e ese mai le lalaga o le la'au, o le lalaga o nila ta'itasi e iai lona filo.

3. I le lalagaina o mea, o nila e maua ai laina tutusa o fa'amaufa'ailoga i le taimi e tasi o lo'o feso'ota'i i se mamanu fa'asili.I le fa'atusatusaga, i le lalagaina o lalaga, e maua mai ai e nila fa'amaufa'alave i le itu lautele o le ie.

4. I le lalagaina, o su'i i luga o foliga o le ie e foliga sa'o ae i se fa'ai'uga la'ititi.A'o lalaga lalaga, o su'i i le amataga o mea e foliga sa'o sa'o, e iai foliga v.

5. lalaga Warp e mafai ona maua ie ma le mautu toetoe lava tutusa i ie lalaga, ae Ue e matua maualalo mautu, ma e mafai ona faaloaloa faigofie ie.

6. O le fua o le gaosiga o le lalaga warp e matua maualuga lava nai lo le lalaga lalaga.

7. O lalaga lalaga e le ta'avale pe tamo'e ma e itiiti le afaina i le pa'u nai lo lalaga lalaga e faigofie ona a'afia.

8. I le lalagaina o lalaga, o nila e gaoioi i totonu o kamela o loʻo i ai ala i se itu faʻataʻamilomilo, aʻo i le lalagaina, o loʻo faʻapipiʻiina nila i luga o se laupapa nila e na o le agai i luga ma lalo.

 

O le a le fa'aogaina o oloa mo nei ie lalaga?

Su'ega lalaga:

1. O la'ei fa'avasega, e pei o peleue, suti, po'o ofu fa'afu, e fai mai lalaga lalaga.

2. E manaia le su'isu'i lalaga felagolagoma'i mo le faia o mitiafu, laumei, sakete masani, ofu, ma ofu o tamaiti.

3. Totini su'isu'i, lalaga i foliga tubular, e gaosia e masini lalaga lapotopoto.

4. O lo'o fa'aogaina fo'i le lalaga fa'ata'amilo e gaosia ai ie ta'aloga ma le mautu o le fua.

5. O le lalaga mafolafola e faʻaaogaina mo le lalagaina o kola ma lima.

6. E faia foʻi suʻega mai le lalaga mafolafola ma faʻapipiʻi i lima ma ua faʻaoga e faʻaaoga ai masini faʻapitoa.

7. O ofu tipi ma su'iina e faia fo'i mai lalaga lalaga, e aofia ai mitiafu ma ofutino polo.

8. O ie e sili ona lalagaina ma mamanu lavelave e faia i le su'i tuck.

9. O pulou lalaga ma sikafu e faʻaaogaina i le tau malulu e faia e ala i le lalagaina.

10. Alamanuia, uaea u'amea ua lalagaina foi i se ie u'amea mo le tele o le faaaogaina, e aofia ai mea faamama i faleaiga, catalytic converters mo taavale, ma le tele o isi faamanuiaga.

lalaga fa'asu'e:

1. Tricot knitting o se tasi lea o lalaga warp, fa'aaogaina e fai ai ie mama, e masani lava i totonu e pei o panties, brassieres, camisoles, fusi, ofu moe, matau & mata lipine, ma isi.

2. I la'ei, e fa'aogaina le lalaga fa'ato'aga mo le faia o la'ei ta'aloga, su'ega ta'avale, ofu fa'afiafia, ma 'ofu fa'amana'o saogalemu.

3. I totonu o aiga, e fa'aogaina le lalaga e fai ai ie su'i fa'ama'i, meaafale, taga tagamea, upega namu, ma upega i'a.

4. O ta'aloga ma falegaosimea saogalemu 'i totonu o totonu ma totonu o le solovae e faia mai le lalaga warp.

5. O aluga o ta'avale, fa'alava o le ulu, paolo o le la, ma le fa'alava mo pulou pa'u uila o lo'o faia mai le lalaga.

6. Mo faʻaoga faʻapisinisi, PVC / PU lagolago, matapulepule gaosiga, pulou, ma totigilima (mo pisinisi faʻaeletoroni) e faia foi mai le lalaga warp.

7. O le lalagaina o Raschel, o se ituaiga o lalaga warp, e faʻaaogaina e fai ma mea e leʻi laina mo peleue, peleue, sakete saʻo, ma laʻei.

8. O lo'o fa'aogaina fo'i le lalagaina mo le faia o fausaga lalaga tolu-dimensional.

9. O ie mo le lomitusi ma fa'asalalauga e gaosia fo'i mai le lalagaina.

10. O lo'o fa'aogaina fo'i le faiga o le lalagaina mo le gaosiga o bio-textiles.Mo se fa'ata'ita'iga, ua fa'atūina se masini lalaga polyester cardiac support device e fa'atapula'aina ai le tupu a'e o fatu mama'i e ala i le fa'apipi'i fa'amau i le fatu.


Taimi meli: Sep-28-2021